Omgeving

Bezienswaardigheden

In de omgeving zijn er veel bezienswaardigheden, in de onderstaande lijst hebben we er een aantal voor u opgesomd. Daarnaast zijn Maastricht, Aken en Clervaux (Luxemburg) op slechts 45 minuten rijafstand.

Spa


Elke zondag van van 9:00-14:00 uur is er een rommelmarkt. Verder is er een kuuroord, een casino en zijn er diverse musea en tuinen. Ook zijn er rondritten met autotreintjes, o.a. naar de bronnen van Spa. In Spa kunt u wandeltochten met maken met een gids, er is fiets- en mountainbike-verhuur. Tevens kunt u de Spa-fabrieken gratis bezichtigen. Er is een overdekt olympisch zwembad, een golfbaan en mini-golf. U kunt waterfietsen op het Lac de Warfaaz, en prachtig wandelen in de hoge Venen: een prachtig beschermd natuurreservaat. Ook is er nog Monde Sauvage: een Safaripark.

Polleur


Een pittoresk dorpje met nog geen duizend inwoners. Midden in Polleur staat een authentiek parochiekerkje uit 1391 en een oude brug over de Hoïgne uit 1767.

Theux


Heeft een ruïne van het kasteel Franchimont, een stadhuis in de stijl van Lodewijk de 16e en een Romaanse hallenkerk uit de 10e eeuw. Het dorpsplein dateert uit 1468. Even buiten Theux, in La Reid, is een wildpark van 30 hectaren. Rondvluchten met 4-persoons vliegtuigjes in de omgeving.

Banneux


Internationaal bedevaartcentrum sinds 1938.

Robertville


Het kasteel van Reinhardstein.

Remouchamps


Prachtige druipsteengrotten, met de langs bevaarbare ondergrondse rivier ter wereld.

Blegny


Een ondergrondse belevenis in de steenkolenmijnen.

Coo


Watervallen met aangrenzend pretpark, o.a. speeltuin, carting, kanoën, mini autocross, bioscoop 2000, autotreintjes, stoeltjeslift, rodelbaan, wildwaterbaan en achtbaan.

La Gileppe


Stuwmeer met Europa's eerste stuwdam.